JUDO BIJ SPORTSCHOOL SHINTAI

Sportschool Shintai is een fanatieke sportvereniging in Halsteren en Lepelstraat. Wij verzorgen hoofdzakelijk judo lessen. Daarnaast geven wij ook conditie training en spelen we op onze lessen soms in op zelfverdediging.
Shintai, welke is opgericht op 1-1-1999, heeft rijkserkende leraren is met haar club dan ook aangesloten bij de Judo Bond Nederland onder de naam Judo Team Shintai met lidnummer D2SL556

Shintai is op judo gebied een veelzijdige vereniging die voor ieder wat te bieden heeft. Zowel kinderen als volwassenen uit heel de regio weten de weg richting Shintai te vinden. Men kan lekker wekelijks op recreatief niveau sporten of er juist voor kiezen om op wedstrijd niveau te trainen. Zowel voor jong als oud is dit mogelijk.
Ook kan Shintai begeleiding bieden als je zwarte band judo wilt worden. Wij hebben inmiddels al meer dan 40 judoka’s opgeleid voor 1e t/m 4e dan. Daarnaast is onze hoofdtrainer zelfs 6e dan judo.
Daarnaast bieden wij begeleiding bij docenten opleidingen en scheidsrechters cursussen die bij de judobond worden georganiseerd en is Shintai erkend leerbedrijf (Calibris).

Hieronder een kleine omschrijving van de diverse wekelijkse lesgroepen die door Shintai worden aangeboden:

JEUGD JUDO

Bij jeugd judo vanaf ca 6/7 jaar gaat men meer in op de technieken van de judosport. Bij jeugd judo worden de lessen zo ingericht dat het een positieve werking heeft op de motoriek, het coördinatie en het reactievermogen. Ook aan het valbreken wordt de nodige aandacht besteed. Vanzelfsprekend is dat ook hier, respect hebben voor elkaar, hoog in het vaandel staat. Ook omgaan met winst en verlies is hier weer een belangrijke factor. Men kan bij jeugd judo lekker recreatief bezig zijn, maar ook kan men zich op de wedstrijdsport gaan richten.

JUNIOREN / SENIOREN JUDO

Bij junioren en senioren judo staat de les in het teken van fanatiek bezig zijn. Een warming-up die conditie bevorderend is hoort hier ook bij. Omdat judo een veelzijdige sport is worden velen spiergroepen aangesproken. Zo blijft het lichaam lekker soepel. Ook het valbreken (juiste manier leren vallen) is een belangrijk onderdeel. Hier kan men veel profeit van hebben in het dagelijks leven.
Ook hier is weer een verschil in recreatief bezig zijn of op wedstrijd niveau. Deze groepen worden dan ook gescheiden zodat iedereen op zijn eigen niveau kan acteren.

TECHNISCH JUDO / JUDO KATA

Naast de opleiding tot hogere Kyu-graden (blauwe en bruine band) word er ook getraind richting de zwarte band (1e Dan) en hogere Dan graden. Hiervoor worden dan ook de nodige judo kata’s getraind. Ook kan men deze kata’s op wedstrijdniveau aanleren om zo aan Kata wedstrijden deel te nemen. Kata is een demonstratie waarbij 2 judoka’s een vastgesteld werkstuk uitvoeren.
De docenten van Sportschool Shintai zijn gespecialiseerd in het Nage-No-Kata en het Katame-No-Kata. De hoofdtrainer is zelfs 7 voudig Nederlands Kampioen Kata en heeft veel internationale ervaring op EK’s en WK’s Kata. Daarnaast is hij commissie lid bij de Dangraden Commissie in het disctrict Zuid-Nederland.

WEDSTRIJD JUDO

Naast de normale trainingen heeft Shintai ook een speciale wedstrijdtraining. Hierin wordt flink aan de conditie gewerkt, worden specifieke wedstrijdtechnieken aangeleerd en maakt men veel randori (oefenwedstrijden). Als men in deze groep traint word er ook verlangt dat men regelmatig aan judo toernooien deelneemt. De judoka’s van de wedstrijdgroep presteren prima op landelijk niveau. Er worden vele ereplaatsen behaald op regionale toernooien en er zijn inmiddels diverse Shintai judoka’s kampioen van Zuid-Nederland geworden. Ook acteren en regelmatig Shintai judoka’s op het NK Judo.

CONDITIE TRAINING

Om in het dagelijks leven fit te zijn en energie te hebben is het goed om aan je conditie te werken. Het conditie uur bij Shintai zorgt er niet alleen voor dat je conditie beter wordt maar tegelijkertijd wordt er ook aan je kracht, je lenigheid en je doorzettingsvermogen gewerkt. In een ontspannen sfeer werk je wekelijks verschillende oefeningen af. Het is een combinatie tussen normale conditie training, circuit training en bootcamp oefeningen. Je hoeft niet perse judoka te zijn om aan dit lesuur deel te kunnen nemen.