Op 25 april werd in Roermond het NK Judo kata georganiseerd. Sportschool Shintai was met 2 kata koppels present en deed in 3 verschillende klassen mee.
Ons jeugdkoppel Sem Goossens en West van de Rijzen namen deel in de Katame-no-kata B klasse. Zowel in de voorronde als in de finale behaalden met een nette uitvoering de hoogste score en behaalden zo de Nederlandse titel. Super prestatie !.
Shintai docenten Peter Goossens en Jelle van Roosendaal hadden de zwarte taak om hun Nederlandse titel in het Katame-no-kata te verdedigen. De scores lagen dicht bij elkaar maar toch wisten Peter en Jelle zowel in de voorronde als in de finale de hoogste score te behalen en zo hun Nederlandse titel te prolongeren. Voor Peter is dit alweer zijn 13e titel op rij en voor Jelle zijn 3e titel op rij in dit kata.
Ook namen Peter en Jelle deel in het Kime-no-kata. In de voorronde ging het niet helemaal lekker en haalden zij met de 4e plaats nipt de finale. In de finale ronde ging het een stuk beter. Met slechts enkele punten verschil met de nummer twee behaalden zij een mooie bronzen medaille. Met 2x goud en brons een fantastisch resultaat voor Shintai op de Nederlandse kampioenschappen.