Op 13 en 14 September vonden in Polen de wereld kampioenschappen judokata plaats. Shintai docenten Peter en Jelle waren namens de judobond geselecteerd om deel te nemen en waren 10 september naar Polen afgereist.
Na een goede voorbereiding was het op 13 september dan zover. Peter en Jelle kwamen uit in het Katame-no-kata waarin 21 teams deelnamen. Deze waren verdeeld in 2 poules waarvan de beste 3 van elke poule zich plaatsten voor de finale. Op een klein foutje na ging de voorronde erg goed. Peter en Jelle werden hier 3e en plaatsen zich voor de finale later op de dag.
De loting was hier erg in hun nadeel. Zij moesten hier als eerste koppel aantreden. Het kata liep fantastisch dus met een fijn gevoel de mat af en vervolgens afwachten wat alle andere koppels zouden doen. Helaas was de score niet hoog genoeg voor een podium plaats en eindigden Peter en Jelle, welke samen 3x nederlands kampioen zijn maar samen nog nooit aan een internationaal kampioenschap hebben deelgenomen, op de 5e plaats.
Een mooie prestatie in een deelnemersveld van 21 top teams.
Wij danken de mensen die deelname aan dit kampioenschap voor ons mogelijk hebben gemaakt met een speciale dank aan “Van Tilborg Bouw en Advies uit Halsteren”, en onze pakken sponsor Matsuru Nederland.