Op zondag 2 april organiseerde de judo bond Nederland de Nederlandse kampioenschappen judo kata. In 5 verschillende kata kon er om de titels gestreden worden. In het Katame-no-kata namen 11 verschillende koppels deel. Regerend kampioenen Peter Goossens en Jelle van Roosendaal waren als tiende aan de beurt en behaalden met 457 punten de hoogste score in de voorronde. Ook in de finale staken de docenten van sportschool shintai boven de rest uit en met 39,5 punten verschil op de nr 2 pakten zij met  465,5 punten wederom de Nederlandse titel. Het in judo kata is het nooit vanzelfsprekend dat je een hoge score wegzet. Net als bij turnen voer je een vastgesteld programma op wat ongeveer 12 minuten duurt. Een verkeerde handeling of techniek kan al dermate veel strafpunten opleveren zodat je buiten het podium valt. 12 minuten lang moet je geconcentreerd en gefocust zijn en de technieken tot in perfectie uitvoeren. Dat het voor Peter al weer zijn 14e titel in het katame-no-kata op rij is en zijn 17e NK titel totaal maakt het nog bijzonderder. Hij is hier tevens Nederlands recordhouder mee. Jelle behaalde zijn 4e titel op rij in de hoofdklasse. Met deze prestatie verzekeren zij zich weer van deelname aan het EK en WK wat later dit jaar word georganiseerd. Nu hopen dat er een sponsor gevonden word om deelname aan het EK/WK mogelijk te maken.

Ook namen Peter Goossens en Jelle van Roosendaal deel in het Kime-no-kata. Ook hier toonden zij hun klasse door knap het zilver te pakken achter de regerend kampioen. Met goud en zilver op het NK een schitterend resultaat voor de docenten van sportschool shintai uit halsteren.