Op 12 en 13 juni werden in het Sloveense Podcetrtek de Europese kampioenschappen judo kata georganiseerd. Namens de Judo Bond Nederland kwamen er 9 teams op dit EK in actie. Hieronder ook de Halsterse judoka’s Peter Goossens en Jelle van Roosendaal. Zij namen deel aan het judo katame-no-kata. Als meervoudig nationaal kampioenen moesten de docenten van Sportschool Shintai het in de voorronde opnemen tegen 10 Europese teams waarvan de top 4 zich zou plaatsen voor de finale. Peter en Jelle waren als vierde aan de beurt en zette een zeer strak kata weg. Aan het eind van de middag stonden zij met hun score bovenaan en plaatsten zij zich als nr 1 voor de finale de andere dag. Hiermee versloegen zij ook de huidige wereld kampioenen. 
Op de finale dag kwamen Peter en Jelle als vierde in actie. De hoogste score op dat moment was 396,5. Om kampioen te worden moesten zij hier dus overeen. Ook deze keer zette het Nederlandse duo een zeer strak kata weg.
Na het kata, wat zo’n 12 minuten duurde, was het aan de kant afwachten op de score. En ja, met een score van 400 punten waren zij iedereen de baas en behaalden zij het goud. Een prachtige prestatie en een medaille die nog ontbrak bij beide heren. Na vele nederlandse titels nu eindelijk ook de europese titel. Sportschool shintai feliciteert hun docenten met deze unieke prestatie.