Op zondag 25 juni vonden in Tilburg de district dan examens judo plaats. 31 judokas uit district zuid Nederland deden op deze enorm warme dag examen voor 1e/2e/3e dan judo. Voor aanvang van de examens werd Shintai trainer Peter Goossens, tevens voorzitter van de district graden commisie judo, samen met shintai trainer Jelle van Roosendaal gehuldigd wegens hun recent behaalde Europese titel. Na deze huldiging opende Goossens de examens. Sportschool Shintai had deze dag 1 kandidaat. Senior judoka Mark Preidel demonstreerde eerst kundig met zijn trainingsmaatje Simon van Oort het Katame-no-kata.
Hierna kwam hij met Jelle van Roosendaal  de mat op voor het staande werk. Het tachi-waza wat bestond uit worpen uit alle techniekgroepen, overnames, combinaties en hikikomi-waza werd ook zeer netjes door Mark gedemonstreerd. Na een korte drinkpauze, het was immers zowat 30 graden in de zaal, ging Mark met Simon aan de slag met het ne-waza. Alle vragen die door de examinatoren werden gesteld wist Mark kundig te demonstreren. Na een 30 minuten bezig te zijn geweest kreeg Mark al snel het verlossende woord. Hij was geslaagd voor zwarte band 1e dan judo.
Ook Naut Bello van Haragei Terheijden is geslaagd voor 1e dan judo. Shintai trainer Peter heeft ook hem de laatste periode begeleid richting zijn examen.
Mark en Naut hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. We hopen dat jullie op de les nog vele andere judoka mogen inspireren richting het zwarte band examen.